Verhuizen en verbouwen zijn dingen die iedereen vroeg of laat meemaakt. Als je heel veel geluk hebt, kom je in een huis terecht waar niets meer aan hoeft te gebeuren en waaraan je niets wil veranderen. Maar in de meeste situaties is dat helaas niet het geval. Een huis vinden dat perfect is voor jou, is een zeldzaamheid. Maar een huis zo maken dat het perfect is voor jou, is gelukkig wel mogelijk! Er is veel dat je zelf kunt doen wat betreft verbouwen en klussen aan een huis, schuur of garage. En dan in bijzonder: de vloer.  

Verschillende vloeren

Een grote bepalende factor voor een ruimte is de vloer. Die zet gelijk een bepaalde sfeer neer. Wat voor vloer je wil hebben, hangt af van welke sfeer je wil dat de ruimte uitstraalt, en ook van de functie van de ruimte. In je keuken wil je bijvoorbeeld niet dezelfde vloer als je slaapkamer. Voor slaapkamers en woonkamers is laminaat populair. Het kan er uitzien als hout, maar is veel makkelijker te onderhouden en verslijt minder snel. Maar echt hout kan net wat mooier zijn, en als je het goed afwerkt met schuren en lakken, kan ook een houten vloer lang meegaan. Vloerbedekking is ook makkelijk zelf te leggen, en heel geschikt voor bijvoorbeeld kinderkamers. Wil je een vloer die wel tegen een stootje kan, voor bijvoorbeeld de (bij)keuken of garage, dan is een epoxy vloer een goede optie. Dit is wat minder bekend dan de voorgenoemde vloeren, dus vereist misschien wat meer uitleg. 

Epoxy

Een epoxy vloercoating bestaat uit een epoxyhars die op kleur is gebracht in een fabriek. Dit wordt gemengd met epoxyharder. En daarna is het prima zelf aan te brengen. Het gemak van een epoxyvloer is dat het goed zelf te doen is, omdat het met een roller aangebracht kan worden. Dat aanbrengen kan op beton, metaal, hout en nog meer. Je hoeft er dus, in tegenstelling tot bij gietvloeren bijvoorbeeld, geen professionals voor in te schakelen. Epoxyvloeren zijn makkelijk schoon te houden, want ze zijn bestand tegen veel chemicaliën. Daarom zijn ze zo geschikt voor garages en keukens. Maar ook in werkplaatsen, toiletruimtes en showrooms is epoxy populair. Je kunt voor verschillende kleuren kiezen in de coatings. Daarnaast is het mogelijk om voor een matte of een glanzende afwerking te kiezen. 

Er zijn genoeg opties wat betreft vloeren en met wat research, kan je zelf een heel eind komen.  

Categorie├źn: Blog