Vergaderingen en meetings zijn de ruggengraat van ieder bedrijf. Zonder communicatie ben je nergens, dus het is belangrijk om eens in de zoveel tijd een vergadering te organiseren voor het hele bedrijf of een afdeling, om even met zijn allen bij elkaar te zitten en te bespreken hoe alles gaat, waar men tegen aan loopt, en wat er verbeterd kan worden. Maar hoe zorg je er nou voor dat zo’n vergadering optimaal verloopt? Met een leuke vergaderlocatie kom je al een heel eind!

Waarom een vergaderlocatie?

Velen snappen niet altijd waarom het nuttig kan zijn om een vergaderlocatie te kiezen, als je de vergadering of meeting net zo goed op eigen kantoor kunt houden. Maar wie het eenmaal een keer probeert, wil nooit meer terug! Ook al scheelt het soms wel tijd en moeite en kan het handig zijn om een vergaderzaal op kantoor te hebben in een nood- of spoedgeval, voor geplande vergaderingen is een leuke vergaderlocatie echt een must. Anders wordt het al snel gezien als gewoon iets wat je onder werktijd doet, of een verlenging van de werkdag. Maar als je moet reizen naar een andere vergaderlocatie voelt het toch meer als een bijzondere activiteit, waardoor je er ook met een heel andere houding naartoe gaat.

Vind de leukste vergaderlocatie!

Er zijn vele voordelen die een vergaderlocatie buiten de deur kan bieden. Een nieuwe omgeving verandert zoals eerder gezegd de houding waarmee je ernaar toe gaat. Het wordt toch anders ervaren als je ervoor moet reizen, hoe dichtbij of ver dat ook is. Het doel komt duidelijker naar voren en het lijkt officiëler, waarmee de aanwezigheid ook groter zal zijn. Het kan ook veel nieuwe inspiratie geven. In een nieuwe omgeving ben je toch altijd iets meer op je hoede, wat resulteert in wakkerheid en meer focus. Zo steekt iedereen er een stuk meer van op, en doordat iedereen goed oplet is er waarschijnlijk ook al snel meer inbreng. Zo wordt iedereen echt betrokken, bespreek je iets echt samen in plaats van dat er slechts een iemand aan het woord is en de rest luistert. Want iedere werknemer kan iets bijdragen – maar dan moeten ze zich wel gehoord voelen. Een leuke vergaderlocatie helpt daarbij!

Als bedrijf ken je zelf je werknemers en personeel het beste. Je hoeft dus alleen je wensen door te geven aan de vergaderlocatie naar keuze, en dan maken zij alles helemaal in orde zodat iedereen na de vergadering met een lach op hun gezicht de deur van de vergaderlocatie uitloopt!

Categorieën: Blog