Binnenkort begint het najaar seizoen. Ook tijdens dit seizoen kun je veel kanten op met je tuin. Zo kun je juist in dit seizoen voor veel leven zorgen in je tuin. Daarnaast kun je een mooie basis leggen voor de seizoenen daarop.

Maak je tuin vogel vriendelijk.

Het is natuurlijk hartstikke leuk om zo af en toe een vogeltje rond te zien vliegen. Daarnaast is hun gezag ook zeker niet vervelend om naar te luisteren. Zou je meer vogeltjes in je tuin willen aantrekken, is het wel van belang dat deze vogel vriendelijk is. Vogels zoeken namelijk voedsel en veiligheid zodat ze in het voorjaar kunnen broeden. Zo kun je er over nadenken om vogelhuisjes aan te schaffen.

Denk eens aan de vlinder.

Misschien ben je er al van op de hoogte. Maar de vlinder wordt ieder jaar in steeds kleinere aantallen gespot. Dit is natuurlijk erg jammer! Vooral omdat een vlinder juist een vrolijke en mooi gekleurde aanzicht is voor in je tuin. Jammer genoeg komt de vlinder niet zomaar langs. Hiervoor moet je wel een aantal stappen ondernemen. Denk aan het planten van bloemen waarvan ze kunnen eten, waardplanten voor hun eitjes en planten om in te schuilen. Het klinkt misschien een beetje veel, maar je zal er geen spijt van krijgen wanneer je het vrolijke gefladder door je tuin ziet gaan.

Denk eens na over een vijver.

Het hoeft niet van een grote afmeting te zijn om toch al veel toe te voegen aan je tuin. Het geeft je tuin wat meer leven en wie weet trekt het nog nieuwe gasten. Denk aan kikkers die opzoek gaan naar een veilige plek om hun kroost te leggen. Daarnaast bestaan er ook hele mooie waterplanten die ook zeker de moeite waard zijn om te overwegen. Daarbovenop, brengt een kleine vijver vaak ook een soort gezelligheid met zich mee die niet snel gecreƫerd kan worden met alleen planten en decoratie stukken.

Overkappingen.

Wanneer je investeert in een mooie overkapping, zal je hier het hele jaar door plezier van kunnen beleven. Denk aan een mooie veranda waar je op kan zitten in het najaar terwijl het zonnetje schijnt. Op nobelhout.nl kun je goed terecht voor veel verschillende soorten. Zo bieden zij een breed assortiment en veel keuze uit verschillend soorten hout. Een goede en mooie overkapping is ook zeker een goede toevoeging aan je tuin, het hele jaar door. Zo kun je het hele jaar door genieten van de natuur ongeacht of het regent of wanneer je liever in de schaduw wilt zitten.

Categorieƫn: Blog