Zijn jouw ramen ook aan vervanging toe? Heeft dat irritante buurjongetje weer een ruit ingetrapt met zijn voetbal? Dan moet je nieuwe ramen laten plaatsen in je huis. En daar komt meer bij kijken dan je had gedacht. Om dit proces makkelijker te maken hebben wij van het adviesloket alles wat je moet weten op een rijtje gezet.

Nieuwe ramen en kozijnen laten plaatsen

Soms zijn niet alleen je ramen aan  vervanging toe, maar hebben je kozijnen ook hun langste dagen gehad. Zo kunnen ze zijn gaan rotten, beschadigd zijn, tocht doorlaten of er lelijk uit gaan zien. Nieuwe kozijnen laten uw ramen weer stralen en zijn essentieel voor goede isolatie van uw woning. Daarnaast heeft het weinig zin nieuwe ramen te plaatsen, als je kozijnen verrot zijn. Kijk dus voordat je een offerte opvraagt bij een glaszetter, of je ook je kozijnen aan vervanging toe zijn. Zo heb je een beter beeld van welke kosten er  bij komen kijken. Ook doet niet elke glaszetter aan het  vervangen van kozijnen. Dan kan je beter een all-round mannetje zoeken die beiden voor je kan fixxen.

Dubbel glas of enkel glas?

Als je er voor wil zorgen dat je woning efficienter met energie omgaat, kom je al snel op het onderwerp glas uit.  Eén van de meest gebruikte vormen van isolatie is het laten zetten van dubbel glas. Het verschil tussen het gebruik maken van dubbel glas en het gebruik maken van enkel glas is als volgt. Bij enkel glas komt de warme lucht uit je kamer tegen het raam en wordt via het raam naar buiten getransporteerd. Dit is verspilling van warme lucht. Om dit tegen te gaan heeft men dubbel glas geïntroduceerd. Dubbel glas zijn twee glasplaten naast elkaar met een laag stilstaande lucht. Deze stilstaande lucht zorgt ervoor dat de warmte niet zo makkelijk via het raam naar buiten wordt geleid. Dit bespaart dus een hoop energiekosten!

Kosten

Wanneer je in beeld hebt wat er allemaal gedaan moet worden en of je daarnaast ook nieuwe kozijnen nodig hebt, kun je een offerte gaan opvragen. De prijzen zullen tussen aanbieders niet heel erg verschillen, maar zorg wel dat je een gecertificeerde vakman het werk laat doen, zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Afhankelijk van de grootte van je kozijnen, zullen de kosten ergens tussen de 2000 en 4500 euro zijn. Hier komen dan ook nog de kosten van je glas bij. Dubbel glas is natuurlijk duurder dan enkel glas. Toch raden wij altijd dubbel glas aan, omdat je gewoon veel energie er mee bespaart. Dat haal je dus uiteindelijk wel uit de prijs!

We hopen je voldoende informatie te hebben gegeven voor het maken van een goede beslissing!

Categorieën: Blog