Goed, smaken verschillen en om advies te geven over zoiets persoonlijks als een vloer gaat wat ver. Maar toch wil ik het je hebben over houten vloeren want als iets je huis warm en sfeervol maakt dan is het dat wel. Houten vloeren geven je huis een prachtige, warme tint, die tegelijkertijd ook iets natuurlijks over zich heeft. Bovendien kun je met een houten vloer makkelijk combineren. Veel kleuren staan hier goed bij en je kunt er vele soorten meubels op kwijt. Als je je interieur is een keer zat ben, dan hoef je je vloer niet te vervangen want die laat zich met van alles combineren. En daarom dus: een houten vloer.

Houten vloer in soorten en maten

Natuurlijk is bovenstaande makkelijk gezegd want als je de gemiddelde winkel binnenloopt kun je dus kiezen uit talrijke houten vloeren. Als je geen kenner bent kan die keuze overweldigend zijn, vooral als je zelf ook nog twijfelt over je eigen stijl. Een vloer is nogal blik vangend dus het moet natuurlijk wel goed zijn. De keuze aan tinten en kleuren is eindeloos, om het nog maar niet te hebben over de soorten hout. Of over materiaal wat deels van hout is gemaakt. Het is dus wel handig als je een beetje voor ogen hebt wat je wilt. Zelf kreeg ik te maken met het feit dat de kleur van mijn keuken al vaststond. Dan heb je al gelijk wat richtlijnen voor je vloer. Met een sample van de keukenkleur ben ik naar de winkel gegaan en met het juiste advies had ik zo een mooie vloer te pakken. Dat is inmiddels al jaren geleden, maar ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze. Bovendien is de vloer makkelijk te onderhouden. Ook iets waar je je goed over moet laten informeren want dat verschilt ook nogal per vloer en houtsoort.

Laat het leggen

Het is misschien even een investering, maar laat je houten vloer vooral leggen door een deskundige. Want leggen kan op verschillende manieren. Als leek dacht ik altijd dat het vooral recht toe en recht aan was, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de planken in visgraatvorm neer te leggen. Dat geeft je kamer dus gelijk een hele andere aanblik! Uit persoonlijke ervaring wil ik je dus zo’n vloer van harte aanbevelen. Het maakt je huis helemaal af en vooral heel sfeervol. Een houten vloer gaat heel lang mee en ik heb hem inmiddels al vele jaren. Ik zou er zo weer voor kiezen!

Categorieën: Blog