We leven in een snel veranderende wereld. Deze snelle verandering wordt vooral veroorzaakt door snel ontwikkelende technologische mogelijkheden. Ook op het gebied van IT veranderen zaken snel. Als je een eigen bedrijf hebt levert dat een behoorlijke uitdaging op. Want hoe zorg je dat je met deze snel veranderende omstandigheden meebeweegt. Eén van de mogelijkheden om hierin wellicht flexibeler te worden is IT outsourcing. Je besteedt je IT dan uit aan een specialistisch bedrijf. Je hebt er dan geen omkijken naar en iemand heeft er meer focus op en kan je bedrijf dus sneller laten meebewegen met de snel veranderende omstandigheden. Er zijn met IT outsourcing meerdere mogelijkheden. In dit blog vertellen we daar meer over.

Wat zijn de mogelijkheden met IT outsourcing?

Het is niet zo dat je bij IT outsourcing je complete IT uitbesteedt aan een professionele partij. In sommige gevallen is dat wel zo, maar in veel gevallen besteed je maar een deel van je IT uit. Wat je bijvoorbeeld vaak ziet is dat je een stuk van je bedrijfsvoering uitbesteed waar veel IT bij komt kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorraadbeheer. Hierbij komt vaak veel IT kijken om dit goed en efficiënt te organiseren. Het is dan logisch om deze IT door een professionele partij te laten verzorgen en ook te laten beheren. Een ander mooi voorbeeld is het werkplek beheer. Belangrijk is dat je medewerkers een goed functionerende werkplek hebben. En in deze tijd is ook belangrijk dat ze hun werkplek op verschillende plekken en tijden kunnen benaderen. Ook hierin gaan de ontwikkelingen snel en kan het dus een logische keuze zijn om dit uit te besteden. Uiteraard kan je ook je volledige IT uitbesteden. Dit wordt ook best veel gedaan. Zo heb je alle IT in één hand bij één partij en kan die er een goed samenhangend geheel van maken.

De Voordelen van IT outsourcing

Een aantal voordelen hebben we al benoemd. De belangrijkste is denk ik dat je je bedrijf flexibeler maakt en makkelijker kunt laten meebewegen op de snel veranderende omstandigheden om ons heen. Daarnaast ben je minder kwetsbaar. Als je je IT zelf regelt zijn daar vaak binnen een bedrijf maar een paar mensen verantwoordelijk voor. Dit maakt dat de continuïteit van je bedrijf kwetsbaar wordt. Want wat als één van deze mensen ziek wordt of bijvoorbeeld op vakantie gaan. Dan kan dat al problemen opleveren die je niet hebt als het bij een professionele partij ligt.

Categorieën: Blog