hetadviesloket.nl

De werking van infrarood verwarming en zijn vele voordelen

Infrarood-warmtepanelen hebben hetzelfde effect als de zon op aarde, maar zonder schadelijke ultraviolette straling. Onzichtbare infraroodstralen verwarmen eerst de mensen en materialen in de kamer, en pas daarna de lucht zelf. Op deze manier heb je  minder energie nodig om je huis of werkplek comfortabel te verwarmen. Hoewel veel mensen elektrische verwarming associëren met hoge energiekosten doet het gebruik van infrarood verwarmingspanelen juist het tegenovergestelde. Infraroodstralen is niet alleen een ecologische manier van verwarmen. Het zorgt ook voor een lagere energiefactuur. Die besparing kan makkelijk oplopen tot 50 procent en meer.

Nog voordeliger verwarmen met zonnepanelen

Degenen die over zonnepanelen beschikken verwarmen met infraroodstralen bijna gratis. Infrarood verwarming is de meest innovatieve vorm van elektrische verwarming. Omdat je zelf elektriciteit opwekt, geniet je maximaal voordeel van alle energiebesparende maatregelen en toestellen. 

Infrarood verwarming verbetert ook je gezondheid

Infrarood verwarming is goed voor uw portemonnee en voor moeder natuur, maar ook voor uw gezondheid. Het is bovendien een van de meest aangename manier van verwarmen. Infrarood verwarming werkt heilzaam op stijve en pijnlijke spieren en gewrichten. Verder zorgt het voor een betere bloedcirculatie en doorbloeding, versterkt het uw immuunsysteem en verhoogt uw natuurlijke weerstand. Dat verkleint het risico op verkoudheden, griep (influenza), corona, infecties van de luchtwegen en op bronchitis. Infrarood verwarming zorgt ook voor een optimale luchtkwaliteit. Dat voorkomt een vervelende droge keel, kriebelhoest en hoofdpijnInfrarood verwarming veroorzaakt ook geen stijgende lucht zoals bij centrale verwarming en dat is dan weer positief voor hen die sukkelen met een allergie.

Infrarood-verwarmingspanelen

Met infraroodpanelen combineert u verwarming met een strak en eigentijds ontwerp met een hoge functionaliteit. U kunt natuurlijk kiezen voor subtiele, onopvallende panelen U kunt ze echter ook verwerken in spiegels, schilderijen of in waardevolle foto's. Zo krijgen al uw verwarmingselementen zelfs een persoonlijk tintje. Ook de combinatie met ledverlichting is populair. Storende radiatoren en leidingen worden vervangen door moderne infrarood verwarmingsmethodes, niet alleen voor de leefruimte, maar even goed voor het verwarmen van uw werkplek, logeerkamer of je praktijkruimte.

Duurzaam met een lange levensduur

De infrarood verwarmingsapparatuur voldoet aan de strengste kwaliteit- en testnormen. Betrouwbare infrarood toestellen en panelen dragen een officieel erkend kwaliteitslabel zoals ISO 9001, CE-keuring of een TUV-keuring en genieten van een minimale fabrieksgarantie van gemiddeld tien en vaak vijftien jaar.

Lage installatiekosten

Infrarood panelen worden eenvoudig aan de muur of aan het plafond bevestigd en nemen weinig of geen extra ruimte in beslag. Ze werken vrijwel geluidloos en zijn dus voordelig in gebruik. Er is niet meer dan een dag voor nodig om uw huis van de nodige infrarood verwarmingselementen te voorzien.

Mobiele versie afsluiten