Zonder transport zijn we nergens. Voor de meest uiteenlopende zaken worden diverse logistieke processen in gang gezet. Daarom besteed ik vandaag even wat aandacht aan dit bijzondere onderdeel van de maatschappij. Ik geef je deze keer het beste advies voor het uitzoeken van rolcontainers. Er zijn namelijk diverse varianten verkrijgbaar. Met een beetje informatie wordt het in één klap een stuk eenvoudiger om een weloverwogen beslissing te maken. Welke rolcontainers passen met andere woorden het beste bij jouw werkzaamheden? Wat heb jij nodig om een veilig transport en opslag te garanderen? Na het lezen van mijn blog kun je daarop antwoord geven.

Alle soorten op een rij

In tegenstelling tot je misschien zou verwachten zijn er behoorlijk wat rolcontainers op te noemen. Ik zal je niet vervelen met een immens lange optelling. Wel zal ik je uitleggen waar het verschil voornamelijk zit tussen al die varianten. Zo kun je rolcontainers gemakkelijk onderscheiden aan het aantal hekken. Over het algemeen worden rollende wagens met 2 hekken gebruikt voor het vervoer van grote dozen of spullen. Denk hierbij aan pakketjes of kratten bier. Daartegenover staan de rolcontainers met maar liefst 4 hekken. Deze wagens zijn rondom dicht. Hierdoor zijn deze karren erg populair om diefstalgevoelige producten mee te vervoeren. Deze 4-heks rolcontainer met slot wordt daarom in de volksmond ook wel een antidiefstal kar genoemd.

Eenvoudig uitbreiden en aanpassen

Heb je al wat rolcontainers, maar begin je te twijfelen of je deze wel optimaal inzet? Geen probleem. In dat geval kun je eenvoudig wat accessoires aanschaffen. Dankzij deze spullen kun je een simpele kar moeiteloos omtoveren tot een super handige rolcontainer. Wanneer ik het over accessoires heb, dan bedoel ik natuurlijk niet leuke linten of kleurrijke doeken. Denk eerder aan legborden om verdiepingen te creëren in de kar of aan speciaal ontworpen wielen. Misschien zijn de huidige rolcontainers veel te luidruchtig. In dat geval hoef je niet direct een nieuwe lading karren te bestellen. Door simpelweg de wielen te vervangen met wielen waarbij de nadruk op geluidsdemping ligt, kun je alweer verder.

Van tijd tot tijd updaten

Werk jij regelmatig met dit soort karren? Sta je eigenlijk nooit stil bij de manier waarop je deze maximaal kunt inzetten? Dan adviseer ik je om eens kritisch naar de karren te kijken en hoe deze gebruikt worden binnen het bedrijf. Haal je wel het optimale eruit dat er in zit? Is er ruimte voor verbetering door bijvoorbeeld accessoires toe te voegen? Het is verstandig om van tijd tot tijd even goed naar werkzaamheden te kijken om te bepalen of er een update noodzakelijk is. Op die manier kun jij je alleen maar verbeteren!

Categorieën: Blog