Iedereen denkt te weten hoe je voor een kat kunt zorgen, maar in de praktijk lijkt vaak niets minder waar. Veel mensen begrijpen niet hoe groot de verantwoordelijkheid is en onderschatten het compleet. Een kat is eigenlijk een soort kindje dat je in huis neemt. Je moet dus weten hoe je er op de juiste manier voor kunt zorgen, zodat de kat niks te kort komt. Heb jij een kattenwens en wil je weten waar je allemaal voor moet zorgen bij het nemen van een kat? Wij vertellen je hier wat je echt moet weten.

Weet wat je kat nodig heeft

Voor een pasgeboren kitten geldt dat je deze van alles en nog wat moet aanleren. Zo zijn ze nog niet zindelijk en zal je een hoop dingen duidelijk moeten maken door met je kitten te oefenen. Het is immers wel zo fijn als je niet voor niks een kattenbak hebt. In sommige gevallen hebben pasgeboren kittens ook nog geen vaccinaties gehad, ook hier moet je aan denken. Voor volwassen katten is het een ander verhaal. Deze zijn vaak al echt gewend aan een andere omgeving. Je moet er dus begrip voor hebben dat alles in het begin wat moeizaam zal gaan. Een nieuwe voederbak, kattenbak en krabpaal zijn al lastig om aan te wennen, laat staan een nieuw huis. Veel geduld en de juiste hoeveelheid aandacht zijn hier belangrijk.

Alles in huis halen

Zojuist heb je al een paar belangrijke benodigdheden voor een kat kunnen lezen. Er zijn er nog veel meer. Naast de belangrijke kattenbak en het bakje voor voer zijn ook speeltjes nodig. Een kat heeft attributen nodig om zichzelf te kunnen vermaken. Een lekkere kattenmand een eventueel luikje en dergelijke moeten ook zeker niet vergeten worden bij het nemen van een kat. Deze dingen kun je bij een online dierenwinkel vinden. Voer is niet te vergeten ook niet verkeerd om in grotere hoeveelheden in te kopen.

Checklist bij de aanschaf van een kat

Zoals eerder beschreven, moet de kat vaccinaties krijgen. Voor de gezondheid zijn ook het (eventuele) ontwormen en vlooienbestrijding geen overbodige luxe. Bij de dierenarts kun je ook meteen terecht voor het castreren of steriliseren van de kat. Door je kat te verzekeren kun je bij onverhoopte ziekteverschijnselen tij en ontij bij de dierenarts terecht. Tot slot willen we je ook meteen aanraden om jouw kat te laten chippen. Al deze dingen worden vaak niet gedaan als mensen een kat nemen. Doe het op de goede manier en doorloop alles dat in deze blog staat.

Categorie├źn: Blog