hetadviesloket.nl

3 redenen om een tweedehands traplift te nemen

Tweedehands traplift

Bent u of kent u iemand die slechter ter been aan het worden is? Dit kan door allerlei redenen gebeuren, door ouderdom, door een aandoening, of door een andere tegenslag. Al deze manieren van slechter ter been raken brengen met zich mee dat het steeds lastiger wordt om trap te lopen. Traplopen is het eerste waar men meer moeite mee heeft zodra er in het lichaam iets heeft plaatsgevonden. Zelfs mensen met een simpele enkelblessure vinden traplopen vervelend. Als u slechter ter been bent geraakt, is het niet de bedoeling dat uw eigen huis, en met name uw eigen trap, gaat voelen als een bergbeklimming. Om dit gevoel tegen te gaan breng ik u een idee: neem een tweedehands traplift.In deze blog geef ik drie redenen voor het nemen van een tweedehands traplift, daarna is het aan u om de beslissing te nemen.

Aandoeningen

De eerste reden tot het overgaan van een traplift is eigenlijk een voorwaarde. Het is vervelend om hiermee geconfronteerd te worden, maar toch moet ik het hierover hebben. De voorwaarde is het hebben van een serieuze aandoening, zoals een spierziekte, die u in uw beweging beperkt. Het kan zelfs zijn dat deze aandoening verergert. Voelt u zich op dit moment aangesproken, of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt, dan kunt u serieus een traplift overwegen.

Blijf comfortabel in uw eigen huis

De tweede reden tot het overgaan op een tweedehands traplift, is dat u in uw eigen huis kunt blijven wonen. Het huis hoeft niet aangepast te worden om alleen op de benedenverdieping te leven, en u hoeft ook niet in een aangepast appartement te wonen. Alles blijft zoals het is, en u slaapt in uw eigen slaapkamer. De trap is geen obstakel meer en de bovenverdieping wordt nog goed benut.

Waarom een tweedehands traplift in plaats van een nieuwe

Waarom tenslotte een tweedehands traplift nemen, en niet een nieuwe? Dat is omdat een tweedehands traplift veel goedkoper is dan een gloednieuwe. De traplift is wel gebruikt, maar hij wordt weer ingenomen en volledig gereviseerd. Er wordt gezorgd dat hij volledig aan alle veiligheidseisen voldoet, en er wordt jaarlijks gecontroleerd of hij nog werkt naar behoren. Daarnaast is het nemen van een tweedehands traplift beter voor het milieu, omdat hij gerecycled is. De tweedehands traplift komt met een garantie van vijf jaar, dus dat is de investering zeker waard. Hopelijk bent u na deze blog ietwat geholpen in uw beslissing.

Mobiele versie afsluiten